Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata

de Krystyan Trendy in Ciorbe, 29 Noi 2013 | 7908 vizualizari

 

Unii lasa fasolea de cu seara in apa cu putin otet .Eu o oparesc de 5 ori la rand si schimb apa de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 300 g gusa afumata
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • tarhon
  • patrunjel
  • bulion 50g
  • bors 250ml
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata:

Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert.

Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta  tot asa de 5 ori.

Apoi punem fasolea si o lasam sa fiarba bine impreuna cu gusa tocata cubulete.Adaugam sare.

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Morcovul se toaca cuburi sau se da pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba.

Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei,apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu un polonic zeama de la ciorba si diluam putin peste prajeala de ceapa cu bulion.

Cand fasolea este fiarta se adauga sosul de ardei si ceapa,apoi borsul strecurat,iar la sfarsit verdeata( spalata in prealabil) tocata marunt. Se mai adauga sare, in functie de cat de sarata doriti sa fie ciorba.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca