Unii lasa fasolea de cu seara in apa cu putin otet .Eu o oparesc de 5 ori la rand si schimb apa de fiecare data.
Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert.
Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta tot asa de 5 ori.
Apoi punem fasolea si o lasam sa fiarba bine impreuna cu gusa tocata cubulete.Adaugam sare.
Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Morcovul se toaca cuburi sau se da pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba.
Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei,apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu un polonic zeama de la ciorba si diluam putin peste prajeala de ceapa cu bulion.
Cand fasolea este fiarta se adauga sosul de ardei si ceapa,apoi borsul strecurat,iar la sfarsit verdeata( spalata in prealabil) tocata marunt. Se mai adauga sare, in functie de cat de sarata doriti sa fie ciorba.