Aceasta reteta am vz mai demult la tv facuta de Ina Garten si cica ar fi italiana dar la noi in moldova se face cu varza murata dar fara crutoane ,dar sa va spun despre ce este vb....
se taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul de la fasole. Se adauga varza, apoi si rosiile in sos tomat , apa cit sa cuprinda tot . Cind incepe sa fiarba se adauga condimentele +jumatate lingura de zahar si se lasa la foc mic sa fiarba, adaugind apa daca e necesar cam o ora. Se adauga feliile de piine prajita si se amesteca din cind in cind lasind la fiert pina se obtine o ciorba destul de consistenta.
Se serveste calda cu patrunjel verde si parmezan ras. Daca doriti sa nu fie de post puteti la inceput cind caliti ceapa sa puneti bacon la prajit. La tv fasolea dupa ce fierbe este impartita in doua: jumatate lasata intreaga iar cealalta jumatate data la blender facuta pasta si adaugata in ciorba. Eu facind-o din fasole la cutie am lasat-o intreaga toata. Sincer este excelenta, are un gust fantastic.