Se toaca ceapa, morcovul, telina si se pun la calit in putin ulei.
Adaugam apa pana acoperim legumele.
Punem carnea peste si lasam sa fiarba 15 minute.
Adaugam ardeiul gras tocat cubulete si mai lasam la fiert inca 10 minute.
Acum carnea ar tebui sa fie fiarta, scoatem bucatile de carne pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin.
Luam fiecare bucata de carne si o separam de os (daca e cazul), carnea de pe oase o facem bucatele ca niste franjuri cu 2 furculite (nu o taiem cu cutitul), procedam la fel si cu bucatile de piept.
Eu pastrez si pielea de pe carne (de obicei folosesc pulpe sau ciocanele) pentru ca ii da un gust mai bun ciorbei, daca doriti o puteti indeparta.
Punem carnea inapoi in oala si lasam la fiert.
Separam galbenusul de albus la cele 3 oua. Punem smantana peste cele 3 galbenusuri si amestecam, adaugam si usturoiul zdrobit sau tocat marunt si amestecam.
Peste aceasta compozitie eu pun jumatate din cantitatea de otet si jumatate din cantitatea de zeama de lamaie.
Lasam focul cat se poate de mic la ciorba si adaugam amestecul de oua si smanatana incetul cu incetul amestecand tot timpul ca sa nu se taie.
Adaugam jumatate din verdeata, otetul si zeama de lamaie ramasa si lasam la fiert la foc foarte mic inca 10 minute.
Oprim focul punem restul de verdeata.
Se seveste cu otet si mujdei de usturoi langa (pentru cei care doresc suplimentar).
Pofta mare!
1
Se mananca fierbinte!
2
Unii prefera sa paseze legumele si lase doar ardeiul gras pentru culoare.