nu e favorita mea dar ii place tatalui meu... :)
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte.
Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc.
Se pune din nou la fiert cu apa fiarta. Cand incepe sa fiarba din nou se adauga 2 cepe taiate cubulete, ardeiul, morcovul si pastarnacul taiate marunt.
Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se adauga zeama de varza ( inainte de a o pune peste fasole,zeama de varza a fost data intr-un clocot intr-o alta oala), pastea de tomate, sarea, piperul si tarhonul.
Se lasa pe foc inca circa 15 minute sa fiarba si se adauga taiteii. Se mai lasa inca 10 minute apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel tocat, leustean tocat si se acopera.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste o ceapa. Ceapa calita se pune peste ciorba de fasole si se amesteca bine.
Se mananca atat calda cat si rece.
Pofta buna!