Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

de Rocsi in Ciorbe, 2 Iun 2016 | 5147 vizualizari

 

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu afumatura, insa abia acum i-a venit randul. O nebunie, o bunate de bunatate! Eu am folosit fasole gata fiarta de la Sun Food, pentru ca o ador, voi puteti opta sa fierbeti si fasolea, este alegerea voastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol mic afumat
  • 1 bucata de costita afumata
  • 2 cutii de fasole boabe albe mari Sun Food
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscat
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 bucatica pastarnac
  • 150 gr rosii decojite in sos tomat
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 3 crengute marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 500-600 ml bors
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata:

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam. Spalam rasolul, iar costita o spalam si o portionam. Eu le-am pus in oala minune si le-am fiert cam 35-40 de minute, dar daca nu aveti oala minune, atunci le fierbeti direct in oala in care faceti ciorba. Dupa ce le-am fiert, rasolul l-am desfacut de pe os, dar bucatile de carne sa fie cat mai mari. Le-am rasturnat intr-o oala cu tot cu zeama, am mai adaugat apa fierbinte, cantitatea de apa o puneti in functie de cata ciorba doriti sa faceti. Adaugam ceapa verde, cea uscata, morcovul, ardeiul kapia si pastarnacul. Cand incepe sa clocoteasca punem rosiile decojite, mararul verde tocat si jumatate din patrunjelul verde, tot tocat. Dam gust cu sare si piper. Cand legumele sunt fierte mai bine de jumatate, punem foaia de dafin, crenguta de cimbru si sucul de rosii. Mai fierbem, gustam sa vedem daca sunt patrunse atat carnea cat si legumele. Cand sunt bine fierte, dam drumul la fasolea boabe, pe care o scurgem inainte de zeama. Adaugam si borsul fierbinte, mai lasam sa dea in clocot 4-5 minute. Inchidem aragazul, tragem ciorba de pe foc, presaram restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate marunt. Acoperim oala 10 minute, apoi putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

05.06.2016, 19:07

Dia

Xandrinne 1

10.08.2016, 10:41

De regula ma abtin de la comentarii, fiecare cu ale lui; totusi, daca-s moldoveanca, pentru ca deh, acolo m-am nascut, nu am ales eu asta, vad ca sunt pusa automat in categoria "rachielor", fara drept de apel. Nu inteleg ce placere este asta, aceea de a generaliza si implicit de a pune etichete celor care nu le merita.
Va las un link, cu informatii despre bors, cica da, trezeste oamenii din betie, dar are si alte beneficii; poate din aceasta cauza, cand eram copil, mama imi dadea sa beau din cand in cand un pahar de bors proaspat. Si va asigur ca nu ma trata cu "rachie" inainte, doar ca sa pot beneficia de minerale si vitamine...
http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/bors-pentru-sanatate-si-energie-12160622/

Rocsi, ciorba cred ca a fost foarte buna! Si la noi acasa, de cand ma stiu eu, se obisnuieste sa folosim mult zarzavat la ciorbe, precum si cimbru (apreciem tare mult gustul acestuia).

Rocsi 1

10.08.2016, 21:26

Xandrine, multumesc mult de vizita! Eu asa m-am obisnuit, asa fac. Spre exemplu, eu niciodata nu mananc supe dulci, desi alor mei le fac.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca