Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Bucataria_Portocalie in Ciorbe, 18 Mar 2010 | 6336 vizualizari

 

reteta Afumaturi.ro

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole
  • un ciolan afumat (de preferat dezosat)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 100 ml suc rosii
  • bors (optional)
  • marar si ceapa rosie pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

  • Fasolea o lasam la inmuiat peste noapte, o fierbem o jumatate de ora si aruncam apa.
  • O punem iar la fiert cu ceapa, morcovii, telina si pastarnacii.
  • Punem ciolanul la fiert si dupa jumatate de ora-40 min aruncam apa, scoatem ciolanul si il taiem bucati mici.
  • Duce ce au fiert bine legumele si fasolea (aici e numai pe incercate depinde de care fasole aveti), scoatem legumele, aruncam ceapa si pasam restul. Le adaugam iar in ciorba cu ciolanul taiat bucatele, ardeiul gras taiat cuburi si sucul de rosii. Mai lasam 20 min la foc mic. Mie mi s-a parut cam dulce ciorba si am acrit-o cu bors. La sfarsit am adaugat o legatura de cimbru si am lasat-o doar cateva minute sa-si lase aroma. Daca nu aveti, folositi cimbru macinat, ii da o aroma aparte ciorbei.
    Presaram marar tocat si servim cu ceapa rosie. O sa va placa! Garantez!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]