Aveam asa o pofta de-o ciorbita de fasole cu afumatura,n-aveti idee.M-am bucurat ca am gasit piept de porc afumat care arata la fel cum afumam noi acasa cand taiem porcul....
Punem la fiert fasolea si schimbam apa de 2-3 ori.Separat pregatim zarzavaturile,curatam morcovul,pastarnacul le spalam si le dam pe razatoarea mica,ceapa o curatam si o taiem marunt.Pieptul de porc il taiem bucatele mici si il punem la calit intr-o oala,il lasam sa se rumeneasca ,apoi il scoatem.In uleiul in care am calit pieptul de porc punem zarzavaturile si le calim cca 10 min,apoi adaugam lingurita de dulceata de ardei si turnam cca 3 l de apa,lasam sa dea in fiert si adaugam fasolea deja fiarta si costita calita,mai lasam cca 20 min sa fiarba.Tragem oala de pe foc si punem marar tocat.Servim cu ardei copt sau cu orice alta muratura va trece prin cap.