Ciorba de fasole boabe cu carne de porc

de Cris2711 in Ciorbe, 3 Aug 2013 | 24027 vizualizari

 

o ciorbitza delicioasa:)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. carne de porc
  • oase de porc
  • 400 gr.fasole boabe
  • 3 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 1 pastarnac radacina
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 4 rosii proaspete
  • pasta de tomate
  • 1 legatura de leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei 100 ml
  • foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu carne de porc:

  •  Fasolea se pune in apa rece de pe o zi pe alta.
  •  A doua zi se fierbe,se schimba apa de trei ori,de fiecare data dupa ce a dat in fiert.Se strecoara.
  •  Radacinoasele se spala bine si se taie dupa dorinta.
  •  Se curata ceapa,se spala,se taie marunt.
  •  Apoi se curata rosiile,se taie felii.
  •  Patrunjelul si leusteanul se spala si taie marunt.
  •  Pasta de tomate se dilueaza in putina apa,circa 50 de ml.
  •  Intr-o oala de 5 l,se caleste ceapa in ulei 100 ml, se caleste carnea, carnea si oasele se fierb in 2 l de apa.Se spumeaza.
  •  Apoi se adauga radacinoasele , fasolea fiarta,sarea si piperul.
  •  Si se mai adauga inca  1,5 l apa.
  •  Se lasa sa fiarba,apoi se adauga cartofii , ardeiul gras si dafinul.
  •  Se adauga si pasta de tomate si rosiile.
  •  Se lasa 2 ore sa fiarba.
  •  Se scoate frunza de dafin.
  •  Inainte de servire se adauga si patrunjelul taiat marunt.
  •  Se serveste fierbinte.
  •  Pofta buna!

TIPS-URI

1

-se serveste calda.

2

-se poate gati si cu bors.

3

-sunculita afumata optional

4

-se serveste cu ceapa rosie frecata cu sare,taiata felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Cris2711 1

04.08.2013, 12:08

Rocsi scump mie imi place sa o mananc cu ceapa rosie

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 22:54

foarte buna

NicolyVC 1

10.04.2017, 19:58

impreuna cu cartofii 2 ore?ceva straniu..ce va deveni?piureu//

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc si smantana