Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat

de mena29 in Ciorbe, 6 Sep 2015 | 19127 vizualizari

 

Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat
Ciorba asta imi place tare mult. Am facut-o ieri si mi-am zis sa impartasesc si cu voi reteta.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: fasole, afumatura, ceapa, morcov, telina, gogosar, patrunjel radacina

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • 300-400 g afumatura (ciolan,scaricica,etc)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 1 radacina patrunjel
  • sare si piper pentru asezonat
  • tarhon si doua linguri de otet de pe tarhon, pentru acrit ciorba
  • Pentru dres ciorba:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 200 ml smantana dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:

Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:

Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala cu apa fierbinte si las-o sa dea 2-3 clocote dupa care arunca apa.

Procedeaza la fel si cu fasolea si schimba apa de doua trei ori. De fiecare data cand schimbi apa la fasole, schimb-o cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere. Pune fasolea intr-o oala, adauga in oala afumatura si aproximativ 2 l apa fierbinte si lasa sa fiarba la foc mic.

Cand bobul de fasole se desface putin,adauga morcovii curatati,spalati si taiati rondele,telina si patrunjelul spalate si ele si taiate cubulete si ceapa, spalata si taiata si ea marunt. Lasa sa fiarba 30 minute dupa care adauga rosiile, gogosarul si ardeiul iute, spalate si taiate. Sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga 2-3 linguri otet de pe tarhon. Eu pun pentru iarna frunzele de tarhon cu sare si otet.

Pentru dresatura, amesteca energic galbenusurile cu faina si cu smantana, sa nu se faca cocoloase. Da focul mic la oala cu ciorba si cu un polonic, toarna cate putin din ciorba in amestecul de ou cu faina si smantana.Pune aproximativ 4-5 polonice dupa care toarna dresatura in ciorba si amesteca. Opreste focul. Serveste ciorba cu ceapa rosie, taiata fideluta si presarata cu putina sare sau cu ardei iute. Pofta buna!

Va recomandam cu drag si reteta Bors de fasole boabe

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii