Ciorba de mazare cu galuste

de Sidy in Ciorbe, 30 Sep 2012 | 5276 vizualizari

 

Supa de mazare este si va fi pentru mine supa de primavara a copilariei mele.Zarzavatul nou in combinatie cu mazarea proaspata imi spunea ca a venit primavara si gradinile vor incepe sa ne dea legume proaspete.
Nu demult , intrand pe blogul Laurei Laurentiu am citi ca ea face ciorba de mazare cu galuste si mi-am spus ca trebuie sa o incerc si eu.Asa ca m-am apucat de lucru si sa stiti ca nu regret...a iesit o minunatie de ciorbita !

 

INGREDIENTE

  • 400 g mazare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 3-4 linguri ulei
  • 1-200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • zeama de la o lamaie mare
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare cu galuste:

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov ,pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei.

Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem indeparta)si mazarea( proaspata sau congelata).Adaugam apa necesara sau supa limpede de pui(carne).Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic acoperit pina cand mazarea si morcovii sunt fierti( 20 minute aproximativ).

Separam un albus de galbenus. Peste albusul ramas spargem si celalalt ou intreg apoi le batem bine.Adaugam 2 linguri ulei apoi faina necesara pentru galuste.Trebuie sa obtinem un aluat moale mai tare putin decat pandispanul.

Cand ciorba are legumele fierte , cu ajutorul unei lingurite rupem galustele si le introducem in ciorba ce fierbe, udind mereu lingurita cu ciorba.Dupa ce le-am taiat pe toate galustele , lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul sub ciorba.

Galbenusul ramas il amestecam cu smantana si zeama de lamaie.Adaugam apoi un polonic de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia peste ciorba fiarta( focul este stins).

Amestecam in ciorba si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim ciorba calda, alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

30.09.2012, 16:07

place

mihaelar63 1

01.10.2012, 14:14

Place mult si copiilor !!!
Si eu prepar asa ceva :
http://www.bucataras.ro/retete/supa-poloneza--cu-mazare-verde-3601.html

Sim0na 1

02.10.2012, 11:25

Ciorbita d-asta n-am mancat niciodata Trebuie neaparat s-o fac si eu, mai ales ca-mi place tare mult mazarea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de mazare cu cartofi - de post