Ciorbă de dovlecei cu zdrențe

de Panacris in Ciorbe, 12 Aug 2014 | 6240 vizualizari

 

O ciorbică super răcoritoare, servită rece sau fierbinte după gustul fiecăruia;) Noi am abordat varianta super fierbinte :D

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • tije de țelină 2-3 bucăți,
  • ardei gras 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • grăsime de rață cca. 1 linguriță,
  • dovlecei 2 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean 2-3 fire,
  • borș de putină 500 ml.,
  • boia de ardei dulce,
  • pastă de roșii 2 linguri,
  • ouă 2 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de dovlecei cu zdrențe:

Ceapa, ardeiul curățat și tocat mărunt, se pun la călit în vasul MultiCooker-ului,adăugându-se,  cca. 2 linguri de ulei de măsline, și grăsimea de rață, apoi se programează aparatul la programul FRY, ptr cca. 10 minute;) După ce a expirat timpul, se adaugă legumele, curățate și mărunțite, se programează aparatul la programul BOIL, ptr 60 de minute.

La final se asezonează ciorbița de sare, piper , boia de ardei dulce, pasta de roșii și se mai lasă la fiert cca. 10 minute. După ce a expirat timpul de fierbere, se adaugă ouăle bătute, se amestecă energic și se deconectează aparatul de la sursa de curent. Ciorbița se serveșete fierbinte sau rece după gustul fiecăruia, cu adaos de ardei iute sau smântână;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de dovlecei cu zdrențe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MIUTA 1

13.08.2014, 16:01

Cred ca e super buna!

Pushaa 1

14.08.2014, 13:16

Ksenya 1

15.08.2014, 07:58

de vara!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare