Bucurati-va de o delicioasa si hranitoare ciorba de cartofi cu carne de porc, o reteta traditionala ce imbina aromele bogate ale legumelor si ale carnii, oferind o experienta culinara autentica si reconfortanta. Cu bucati suculente de carne de porc si aroma intensa a cartofilor, aceasta ciorba este perfecta pentru a va incalzi in zilele reci sau pentru a va bucura de o masa satioasa alaturi de cei dragi.
Pentru Ciorba de cartofi cu carne de porc, o reteta traditionala gustoasa ai nevoie de ingredientele urmatoare: cartofi, carne porc, ceapa, ardei, morcovi, rosii, varza.
Cum se prepara Ciorba de cartofi cu carne de porc, o reteta traditionala gustoasa
Carnea am spalat-o bine si am tinut-o in apa rece putin, apoi am taiat-o in bucati mici. Morcovii i-am taiat rondele mai grosute si ceapa fideluta.Carnea, ceapa si morcovii i-am pus in oala la calit cu f putin ulei.
Dupa ce s-au calit am adaugat apa pana la jumatate si am lasat sa fiarba 20-25 min, pana cand carnea a fost fiarta.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat bucatele, ardeii fidelute, varza fideluta si dupa ce a fost fiarta carnea le-am adaugat pe toate in oala, am pus si conserva de rosii, cele 3 cuburi de vita, putina sare, piper si am adaugat apa cat sa fie de consistenta unei ciorbe.
Am lasat sa fiarba inca vreo 20 min, pana cand au fost gata cartofii si varza.
Se gusta si daca e nevoie se mai aduga delikat de legume sau sare dupa gust. Cand e gata se adauga tarhonul si patrunjelul verde tocat marunt si se mai da 2-3 clocote.
A fost delicioasa si chiar ne-a incalzit (mai ales ca am servit-o toti fierbinte cu Ardei iute in otet.
Iti recomandam si Ciorba de burta sau Ciorba radauteana, doua retete clasice traditionale.
1
se serveste cu smantana si ardei iuti .