Una din ciorbele mele preferate
1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte.
2. Calim ceapa, ardeiul, morcovul si stingem cu apa rece(eu am facut ciorba intr-o oala de 3 litri, dar am pus cam 2 litri jumatate de apa).
3. Lasam apa sa se incalzeasca si adaugam costita.
4. Cand costita e aproape fiarta, adaugam cartofii.
5. Daca cartofii sunt fierti bine (se sfarama usor) putem drege ciorba cu vegeta, tarhonul si putin piper.
6. Tot acum adaugam si smantana. FOARTE IMPORTANT este sa nu puneti smantana direct in ciorba. Smantana se dilueaza intr-un castron cu putina ciorba, pana se desface si capata consistenta laptelui. Dupa ce am turnat smanatana, lasam ciorba sa mai dea 1 clocot.
7. Se serveste cu salata de ceapa rosie batuta, asezonata cu sare si ulei.
1
tarhonul in otet e ideal pentru dresul ciorbei de cartofi, insa e ok si tarhonul la plic
2
daca nu aveti smantana, folositi bors magic cu smantana
3
nu adaugati sare sau vegeta pana nu gustati; s-ar putea ca ciorba sa fie sarata din cauza afumaturii