Este o ciorba usor de facut si tare gustoasa si hranitoare .
Am avut si zer de oaie care a dat un gust nepaipomenit ciorbitei mele .
Punem osul afumat la fiert , cand da in clocot aruncam apa si punem alta curata lasand sa fiarba incet . Intre timp curatam cartofii , ceapa , morcovul , si telina le spalam si le taiem cubulete si le punem in oala .
Taiem ardeiul cubulete si il punem sa fiarba .
Adaugam zerul de oaie amestecand mereu .
Taiem patrunjelul si leusteanul , tarhonul [il am conservat in otet la borcan ] si le adaugam in oala , sarea si piperul dupa gust , mai lasam sa dea cateva clocote si ciorba este gata .
Servim cu smantana si ardei iuti .
Pofta buna !!!
1
zerul de oaie da un gust acrisor ciorbei
2
tarhonul si leusteanul dau o aroma de primavara ciorbitelor