O ciorbita satioasa, densa,aromata, dar saraca in calorii...
Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune.
Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede.
In uleiul incins punem pe rand morcovii taiati cubulete, ceapa tocata fin, ardeiul taiat cubulete, mazarea si fasolea verde. Le lasam sa se inmoaie usor, apoi acoperim cu zeama de carne. Fierbem 15 minute, apoi adaugam bucatile de carne, rosiile, sare si piper.
Cand rosiile au fiert, completam cu zeama, adaugam sare daca mai este nevoie, tarhonul si taieteii. Fierbem 5 minute.
Batem ouale intr-o cana si le lasam sa se prelinga in oala incet, pe dosul furculitei. Lasam sa mai dea 2-3 clocote, amestecand usor in oala pentru a desprinde zdrentele de ou si stingem focul. Punem patrunjelul verde tocat fin si acoperim cu un capac.