Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté"

de Ade200 in Ciorbe, 19 Apr 2011 | 4481 vizualizari

 

Hai că tot săracul sau, mai nou, tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă, un piure sau altceva! Natural, sănătos, vitaminizant!
Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc, gustoasă şi rapidă.

 

INGREDIENTE

  • urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi)
  • 4 cartofi
  • 20 g de unt
  • 1 cub de supă
  • 1,5 l de apa
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 100 ml de smântână
  • 1 pachet de ravioli
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté":

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.

Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.

Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara.

Se poate consuma aşa sau adăugaţi nişte ravioli care fierb cam în 5 minute.

Puteţi folosi crutoane în loc de paste.

TIPS-URI

1

Am modificat de data asta, călind nişte ceapă în unt, apoi am adăugat la urmă iaurt şi nişte pastă de ardei iute. E bună şi fără iaurt sau smântăna, servită nemixată. O puteţi modifica, după îmaginaţia fiecăruia.De exemplu, cu o mână rasă de caşcaval deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu cartofi si scarita afumata