Pana acum 2 ani nici nu vream sa aud de ciorba de burta:D. Am mancat odata la restaurant din greseala ospatarului care a incurcat comanda si mi-a placut :).Asa ca vin si eu cu o reteta adunata din mai multe retete de ciorba de burta din cartea de retete Bucatars.ro:)
Se spala burta in 2 ape si se pune la foc mic cu o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba se mai lasa vreo 30-40 de minute si dupa se stinge .
Oasele de vita se pun si ele la foc intr-o oala mai mare ,impreuna cu legumele si condimentele .Se pastreaza un morcovel pe care il dam pe razatoarea mica si il calim.
Cand sunt fierte toate,strecuram supa si burta .Punem burta inapoi cu supa de la legume strecurata si leusteanu si o lasam sa dea in clocot si dupa inchidem focul.Intre timp cat se raceste supa amestecam galbenusurile cu smantana si cu un polic o incorporam ..dar supa sa fie racita ( ultima data eu am facut o prostie mare cat capul meu am amestecat galbenusurile cu supa fierbinte...si nu sa mai apropiat nimeni de ciorbica:d ). Punem patrunjelu proaspat tocat si lasam sa se scurga si morcovul calit si gata :D.
1
In apa cu oasele am pus si 2 -3 bucati de carne de vita si cu legumele din supa am facut o mica salata beuf :)