In concediu sau,pur si simplu cand evadam cate o zi pe undeva,ciorba de burta e preferata! Numai ca,atunci cand o fac eu,o fac exact pe gustul meu...
Se pun oasele de vita, spalate in prealabil, intr-o oala (oala de 3 l) la fiert. Se ia spuma (eu arunc prima apa). Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele intregi. Un morcov se da pe razatoarea mica si se caleste in cele 3-4 linguri ulei. Se pastreaza deoparte. Cand legumele sunt fierte, se scot cu grija din oala impreuna cu oasele de vita si se pune burta. Se lasa sa fiarba bine. Se adauga sare si morcovul calit (o sa-i dea o culoare frumoasa). Dupa ce burta e fiarta, se lasa putin sa se linisteasca supa.
Separat se bat cele 5 galbenusuri, se adauga smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga acest amestec in oala, amestecand cu grija (daca supa e prea fierbinte, smantana se branzeste).
La servire se adauga mujdei de usturoi, otet si piper dupa gust.