Ciorbă de burtă

de madi_marin in Ciorbe, 14 Ian 2012 | 7697 vizualizari

 

Nu mai făcusem cam demult ciorbă de burtă şi chiar mi-era poftă. Nu se face greu deloc mai ales că acum găsim burtă gata tăiată fideluţă şi prefiartă. Invit toţi amatorii la câte o porţie fierbinte cu smântână, oţet , usturoi şi ardei iute!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burtă prefiartă şi tăiată fideluţă
  • 1 os de vită cu măduvă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • ulei
  • sare

Pentru dres:

  • 4 gălbenuşuri
  • 250 ml lapte
  • 150 g smântână
  • oţet
  • mujdei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de burtă:

Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel.

Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi adăugăm puţină apă şi lăsam vreo 10 minute să fiarbă, apoi dăm deoparte.

După ce s-au fiert legumele le scoatem din oală. La fel şi osul.

Amestecăm laptele cald cu gălbenuşurile şi smântâna, apoi adăugăm în oală. Morcovul ras şi fiert anterior îl scurgem de zeama colorata în ciorba, punem şi sare,mai dăm un clocot şi punem deoparte.

La servire se adaugă smântână (sau iaurt), oţet şi usturoi după gust.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

nikionas 1

17.03.2012, 20:44

i-mi place,reteta clasica,fara ,,floricele,,=gust natural

madi_marin 1

17.03.2012, 21:11

nikionas...multumesc....

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:08

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci pleurotus