Am pregatit o ciorba de vacuta cu legume, numai buna!
Pentru inceput am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert.
Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete.
Daca dupa primele clocote apa se tulbura, se strecoara carnea si se pune din nou la fiert, in alta apa. Se spumuie pana ramane zeama curata.
Cand carnea incepe sa se patrunda se adauga legumele si se lasa impreuna la fiert, la foc moale, sa nu se tulbure.
Eu nu am folosit multe legume pentru aceasta ciorba, dar daca va place mai consistenta puteti adauga un cartof, mazare sau fasole verde.
Cand carnea e fiarta bine (legumele fierb repede, oricum) am adaugat 2 linguri de suc de rosii. Le puteti inlocui cu rosii proaspete, despielitate si taiate cubulete.
Am adaugat si borsul, fiert inainte, apoi am pus sare si piper si dupa cateva clocote am oprit ciorba. Acum am ous si taiteii si am lasat vasul acoperit cu capacul, ca sa se inmoaie si taiteii. Cunosc persoane care fierb inainte taiteii si ii adauga la final in ciorba(sau supa, dupa caz), altele ii fierb direct in ciorba. Eu ii pun chiar cand am oprit focul, dupa cum va spuneam si se inmoaie numai bine asa.
La final am presarat verdeata multa, proapat tocata.
Pofta buna!
1
la ciorba de vacuta e bine sa puneti pe langa carne macra si bucati cu os, pentru a-i da gust bun;
2
puteti adauga in ciorba ce legume va sunt pe plac.