Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul.
Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa clocoteasca. In alta cratita punem conopida la fiert cu apa. Mie nu imi place mirosul de conopida de aceea fierb conopida separat si arunc apa. Cand apa de la ciorba a clocotit adaugam cartoful, pastarnacul si boabele de mazare. Dupa ce au fiert legumele din ciorba adaugam si conopida scursa. Condimentam cu vegeta si sare dupa gust iar dupa ce ciorba a dat de cateva ori in clocot oprim focul.
Separat intr-un castron batem un ou cu smantana si adaugam cate putin din ciorba putin racita. Eu am acrit ciorba cu bors magic, pe care l-am adaugat in amestecul de ou cu smantana. Cu acest amestec dregem ciorba.