Ciorba cu conopida

de Giana in Ciorbe, 28 Oct 2013 | 3508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • 1 buchetel de conopida
  • 2 linguri cu boabe de mazare
  • 2 linguri ulei
  • sare, vegeta dupa gust
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 1/2 lamaie sau bors magic
  • leustean sau patrunjel pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu conopida:

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul.

Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa clocoteasca. In alta cratita punem conopida la fiert cu apa. Mie nu imi place mirosul de conopida de aceea fierb conopida separat si arunc apa. Cand apa de la ciorba a clocotit adaugam cartoful, pastarnacul si boabele de mazare. Dupa ce au fiert legumele din ciorba adaugam si conopida scursa. Condimentam cu vegeta si sare dupa gust iar dupa ce ciorba a dat de cateva ori in clocot oprim focul.

Separat intr-un castron batem un ou cu smantana si adaugam cate putin din ciorba putin racita. Eu am acrit ciorba cu bors magic, pe care l-am adaugat in amestecul de ou cu smantana. Cu acest amestec dregem ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Giana 1

28.10.2013, 11:06

Va multumesc. Dia, salata cu maioneza urmeaza sa o incerc pt ca prea i s-a facut reclama pe aici si sunt curioasa ce gust are.

Alina26 1

28.10.2013, 12:07

nu am facut niciodata!!!

Giana 1

28.10.2013, 12:50

Nici eu nu mai incercasem Alina, imi ramasese putina conopida si n-am vrut s-o arunc. Am incercat sa schimb meniul si mi-a placut ce a iesit.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de conopida