M-am hotarat sa fac aceasta ciorbita cand am luat o conopida mare pentru a face salata si am am zis ca e pacat sa nu incerc si altceva. A meritat, a iesit neasteptat de buna.
Conopida o aveam fiarta de cand am pregatit salata de conopida...http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-conopida-53613.html
Apa in care am fiert conopida am pastrat-o pentru ciorba. Avem grija sa nu fierbem foarte tare conopida, pentru ca nu va mai ramane buchetele.
Tocam marunt ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul. Apoi le calim intr-o tigaie in care am pus o lingura de ulei. Taiem cartoful in bucatele. Rasturnam toate ingredientele in apa pastrata pentru ciorba si lasam sa fiarba pana cartoful este bine fiert.
Adaugam apoi buchetele de conopida si sare dupa gust. Mai lasam maxim 10 minute sa fiarba si ciorbita este gata.
Punem patrunjel proaspat, tocat marunt si servim ciorbita calda.
Sa aveti pofta!