Ciorba de burta

de papabundetot in Ciorbe, 15 Noi 2014 | 12266 vizualizari

 

Este a 2-a oara in aceasta viata cand fac ciorba de burta,de data asta,a iesit mult mai bine decat prima data,deja sunt experimentata,si care orice lucru pe care il faci de mai multe ori,mereu iese mai bine,decat prima data.

Pentru aceasta ciorba m-am inspirat de pe blogullui Adi Hadean desi asa cum scria acolo,reteta este de fapt meritul d-nei Hadean :) http://www.adihadean.ro/2013/12/ciorba-de-burta-a-doamnei-hadean/,si pare ca este foarte buna (eu nu mananc,doar o fac,asa ca nu stiu ce gust are),dar am primit multe laude la adresa ei.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 buc rasol de vita
  • 1 os cu ceva carne de la un ciolan afumat
  • 2,5 kg burta
  • 3 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 3 radacini de pastarnac
  • 1 telina medie ca si marime
  • 7 catei de usturoi
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 ml smantana
  • sare,
  • otet de la gogosari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus o oala cu apa si putina sare la foc si am oparit acolo burta aproximativ 10 minute,apoi am scos-o si am lasat-o deoparte.

In alta oala mare am pus apa,sare,rasolul de vita si osul de la ciolan si le-am lasat sa fiarba aproximativ 2 ore,apoi am adaugat legumele curatate si spalate,asa intregi cum erau si am mai lasat sa fiarba,pana cand si legumele s-au fiert.Am scos din oala legumele si carnea,carnea dupa ce s-a racit un pic am curatat-o de pe oase,am taiat-o in fasiute mici si am adaugat-o inapoi.Morcovii i-am dat pe razatoarea mica,usturoiul l-am zdrobit ,le-am pus intr-un castron,am adaugat si 2 linguri ulei de masline peste morcovi si usturoi,am amestecat bine si am pus in oala acest amestec si am lasat sa fiarba.Am adaugat si burta in oala si am lasat-o sa fiarba aproximativ o ora.Restul legumelor eu nu le-am mai adaugat inoala,darpentru cine doreste,sa stiti ca nu e interzis 

Dupa ce ciorba mea a fiert complet,am stins focul,am pus intr-un castron 3 galbenusuri,smantana,am amestecat bine si apoi am adaugat cate putina ciorba in asa fel incat sa ajung treptat cu smantana la temperatura care era in oala pentru ca oul sa nu se stranga.Cand am obtinut in castron o zeama fierbinte,am adaugat totul in oala amestecand usor.Am dres la final ciorba cu otet de la gogosari si putina sare si asta a fost tot.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

dantes 1

16.11.2014, 08:32

Buna!

simona72 1

16.11.2014, 18:01

Tare buna!!

claudiaO 1

17.11.2014, 09:00

vreau si eu o portie cu ardei iute si smantana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta clujana