Ciorba ardeleneasca de perisoare

de amalia01 in Retete Delikat, 22 Iul 2018 | 4668 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Va spuneam eu ca in bucataria mea se regasesc influente din Oltenia, zona Clujului si cea a Bistritei.
Reteta de ciorba este una ...complicata?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc si vita
  • un os de vita
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 felie de telina
  • 1 ou
  • 4 lg de orez
  • o mana de faina
  • 4 l apa + 500 ml+ 500 ml
  • 1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati de vara
  • 1/2 lgt condimente pentru sarmale Delik'At
  • 2 lgt amestec ierburi de gradina Delik'At
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de perisoare:

Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.

Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.

Pui apa in oala si, cand da in clocot, adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment adaugi zarzavatul si incepi sa pregatesti perisoarele.

Speli orezul si il fierbi 5 minute in 500 ml de apa cu putina sare, apoi il scurgi si il adaugi peste carne. Adaugi condimentele pentru sarmale si oul, framantand si omogenizand totul.

Formezi perisoarele de marimea unei nuci, le dai prin faina si le asezi pe o planseta.

Cand zarzavatul este fiert adaugi cu grija perisoarele si lasi sa fiarba la foc mic cca 20 de minute.

Acum torni zeama de pe castraveti si mai fierbi la foc mic 5 minute.

Adaugi in ciorba amestecul de ierburi de gradina, stingi focul si acoperi cu un capac. Lasi asa 5 minute , dupa care o servesti celor dragi cu smantana sau ardei iute, dupa gust, dar musai cu o felie de paine facuta in cuptor.

TIPS-URI

1

condimente naturale

2

Delik'At

3

ciorba

4

influente

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Satisfyyourcravings 1

24.07.2018, 17:42

Zeama de la castraveti n-am folosit vreodata dar cred ca ii da un gust senzational!

dantes 1

25.07.2018, 10:50

Buna!

CorneliaPurice24 1

01.03.2019, 14:11

Desi fac des ciorba de perisoare, cât de curând o sa fac reteta ta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rosii si usturoi