am gasit reteta de amandina pe care o aveam,din pacate poza e cam stearsa.am incercat o ora sa incarc o poza dar nu am reusit,bucataras.ro se joaca cu nervii nostri
Blat:
Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.
Sirop:
Fierbi la foc mic apa,zaharul si cappuccino si stopesti blatul racit cu siropul cald.
Crema:
Freci untul moale cu zaharul apoi adaugi galbenusurile si cacaoa.
Pentru glazura:
Fierbi apa cu zaharul si cacaoa si lasi sa dea cateva clocote.Dupa ce ai luat de pe foc adaugi untul si omogenizezi bine.
Peste blatul racit intinzi3/4 din crema apoi acoperi cu glazura rece si dai la rece 30minute.Tai prajitura patratele si o decorezi cu crema ramasa si frisca batuta
1
crema fiind mai densa asaz-o prima peste blat.Taie prajitura a doua zi dupa ce crema si glazura s-au intarit bine