Amandina

de ela in Prajituri, 4 Mar 2010 | 9317 vizualizari

 

am gasit reteta de amandina pe care o aveam,din pacate poza e cam stearsa.am incercat o ora sa incarc o poza dar nu am reusit,bucataras.ro se joaca cu nervii nostri

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6oua,
  • 200gr zahar tos,
  • 30ml apa,
  • 30ml ulei,
  • 20gr cacaoa,
  • 8linguri faina,
  • faina si unt pt tapetat tava.
  • Pentru sirop:
  • 400ml apa,
  • 2linguri cappuuccino de ciocolata.
  • Pentru crema:
  • 3galbenusuri,
  • 150gr zahar pudra,
  • 250gr unt,
  • 3linguri cacaoa.
  • Pentru glazura si decor:
  • 3linguri zahar,
  • 2linguri cacaoa,
  • 2linguri apa,
  • 50gr unt,
  • 100ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat:

Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.

Sirop:

Fierbi la foc mic apa,zaharul si cappuccino si stopesti blatul racit cu siropul cald.

Crema:

Freci untul moale cu zaharul apoi adaugi galbenusurile si cacaoa.

Pentru glazura:

Fierbi apa cu zaharul si cacaoa si lasi sa dea cateva clocote.Dupa ce ai luat de pe foc adaugi untul si omogenizezi bine.

Peste blatul racit intinzi3/4 din crema apoi acoperi cu glazura rece si dai la rece 30minute.Tai prajitura patratele si o decorezi cu crema ramasa si frisca batuta

TIPS-URI

1

crema fiind mai densa asaz-o prima peste blat.Taie prajitura a doua zi dupa ce crema si glazura s-au intarit bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ela 1

04.03.2010, 23:08

TEO poti sa treci prin farfuria mea numai vezi sa nimeresti bucatica ca e cam ceata prin farfurienu este o poza reusita

LaDy_Alina 1

15.03.2010, 02:09

o daaa....si eu vreau...pls

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu dovleac si bezea