Fiind un mare amator de nescafe am salivat la reteta postata de mitinita "Blondine" si am incercat sa o fac cu mai mult nes sa iasa "Castanii". Ceasul rau a facut sa pun mai multa apa decat gandisem si a iesit moale. Fiind foarte, foarte buna se va manca "la panar" !!!
Nucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit.
Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat.
Zaharul cu apa se fierb 5 minute pana se topeste zaharul.
Se adauga zaharul vanilat, nesul si untul si se amesteca pana se topeste untul.
Se adauga laptele praf si se omogenizeaza.
Se adauga esenta de rom si stafidele.
Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia.
Se presara nucile pe toata suprafata.
Se lasa la racit apoi se pune in frigider pentru cateva ore.
Se taie bucati si se serveste.
Eu am gresit cu apa si am obtinut o crema groasa, buna rau, pe care am pus-o in pahare pentru servit. Mergea si un mot de frisca dar nu am avut in casa.
Pofta Buna!