Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara

de Nadyne in Dulciuri, 18 Noi 2016 | 4448 vizualizari

 

Mirosul delicios vă va inunda casa si toți vor sti ca se apropie sărbătorile... Parcă îl chemăm pe Mos Crăciun!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 1 ou
  • 400 gr făină
  • coaja rasă si zeama de la o portocală
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră
  • 1 cana afine de pădure uscate
  • 1/2 cana nuci tocate grosier
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara:

     Untul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina amestecată cu scortisoara si cu praful de copt.  Amestecăm foarte bine, apoi incorporam la fel de bine afinele si nucile.

     Invelim aluatul in folie alimentară si-l dam la rece cam 20-30 minute. 

     Formăm din aluatul rece bilute pe care le asezam în tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor. 

     Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 -200 grade si coacem fursecurile timp de 15-20 minute sau pana se auresc usor. 

     Se lasă la racit in tavă. Se pudreaza cu zahar. 

     Sa aveti poftă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de gutui