O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si altfel, ca retetele mele le tot facusem:)
Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc.
Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava.
Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si se adauga peste laptele praf alb, respenctiv cel cu cacao. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Pe prima foaie de napolitana se intinde jumatate din ciocolata cu cacao, punem alta foaie de napolitana, apoi jumatate din ciocolata alba, iar alta foaie, ciocolata cu cacao ramasa, alta foaie, ciocolata alba si ultima foaie de napolitana. Trebuie lucrat destul de repede, pana nu se raceste ciocolata.
Nu a fost necesar sa pun nici o greutate peste foi deoarece s-au lipit foarte bine, dar le-am lasat la rece in camara pana a doua zi, pentru ca se taie mai bine.
Pofta buna!
1
puteti adauga esenta de rom in ciocolata neagra si vanilie in cea alba pentru aroma
2
de asemenea puteti adauga putina nuca tocata in ciocolata neagra si nuca de cocos in cea alba daca va place