Un desert pe care l-am facut in multe variante si niciodata n-am dat gres in a satisface gusturile musafirilor...:)
Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.
Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.
Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.
Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.
Dupa cum spuneam,se pot face multe variatiuni...
1. rulada - fac portie dubla,o parte alba si una neagra,pe care le suprapun si apoi le rulez.
2. cu foi de napolitana
3. o parte alba si una neagra intre 2 foi de napolitana
4. bombonele cu fondant
5. o parte alba si una neagra,suprapuse si portionate in patratele
6. fluturasi cu crema de cocos (lapte condensat+unt+cocos)
7. rulada cu aceeasi crema de cocos
8. bomboane cu nuca macinata