Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Cand musc dintr-o bucata ma duc cu gandul departe, departe. Mama ne facea acasa si era asa de buna! Iar cand eram in facultate (stateam la camin, ca asa era pe vremea aia) si ne apuca dorul de ciocolata ne faceam singure, pe resoul la care ne si incalzeam. Era asa de simplu de facut...
Astazi am facut 2 bucati de ciocolata de casa: una cu putin chili, ca asa ii place bucatarasului si una cu goji si merisoare. Hai sa va spun si reteta.
Am pus apa cu zaharul pe foc, am amestecat pana s-a topit zaharul. Am mai lasat pe foc inca 5 minute, pana siropul s-a inchegat binisor. Am adaugat si esenta de rom si am oprit focul.
Am adaugat untul si l-am amestecat pana s-a omogenizat.
Laptele praf l-am amestecat cu cacao, dupa care am adaugat siropul. Amestecul obtinut are o consistenta destul de tare, dar numai buna pentru a-i da o forma ciocolatei. Daca e prea moale, nu se incheaga bine. Daca totusi vi se pare ca e prea tare, adaugati putin lapte sau apa fiarta.
Am pus o parte din compozitie intr-o forma de silicon pe care am presarat inainte putin chili( doar pe jumatate din ea). Dupa ce am nivelat ciocolata in forma am presarat si deasupra chili.
Cu ciocolata cu chili nu am poze, ghiciti de ce...
Restul compozitiei am pus-o in folie de aluminiu si i-am dat o forma dreptunghiulara. Am presarat-o cu goji si merisoare si am impachetat-o bine.
Am pus amandoua bucatile in frigider pentru cateva ore.
Buna de tot a iesit ciocolata mea de casa, pe bune! Nu se compara cu nimic din ce cumparam noi din comert.
Si ca sa ma conving ca nu va mint, tocmai am mai luat o gura...;)
Daca vreti si voi, ridicati repede doua degete, ca acusi se termina! :P