Cu putina ciocolata ;)
Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie.
Dupa ce compozitia a devenit cremoasa, incepem sa adaugam oule, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si zeama de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Turnam compozitia intr-o tava mare de chec (30 cm lungime) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul se va auri usor la suprafata si va crapa. Se va face si testul cu scobitoarea.
Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, timp in care vom prepara glazura de ciocolata.
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Omogenizam si dam deoparte. Se toarna calduta peste chec si se portioneaza dupa dorinta.
1
Glazura de ciocolata este pur optionala. Checul poate ramane simplu sau poate fi pudrat cu zahar.