Carnea de pui se spala bine si se curata de puf.
Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor.
Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori iar usturoiul feliute.
Dupa cele 15 minute asezam ciocanele intr-un vas de yena, preferabil destul de mare cat sa incapa toate mai inghesuite.
Punem ceapa ci usturoiul printre ciocanele si turnam vinul amestecat cu apa.
Presaram putina sare si chilli si bagam la cuptor.
Lasam la foc mic pana cand carnea se face iar apoi dam la foc iute, pret de 15-20 de minute, pentru a se rumeni.
Se serveste alaturi de ce garnitura vreti voi si puteti folosi sosul in care s-a facut carnea pentru a da savoare garniturii.
Pofta buna!
1
atentie! daca folositi un vas de yena, nu preincalziti cuptorul.