Inițial tot pe Laurențiu-Ionel, urma să ”cadă” la treabă, dar fiindcă Zmeii au ajuns acasă mai devreme, decât estimasem, am hotărât să urmez rețeta lui Padre;) simplă și rapidă;), bineînțeles cu ”mici modificări”.
Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă tremorezistentă, în cazul meu una de ceramică, și se pun la gătit în cuptorul preîncins, ptr cca. 15 de minute la 250 grade neacoperit. După acest interval de timp se repetă operaținuea, după ce s-au întors ciocănelele. După ce s-au rumenit bine, se adaugă legumele curățate și mărunțite, se asezonează cu vin, boia de ardei dulce și vin;) Se acoperă cu foaie de pergament și se pun din nou la cuptor, ptr cca.20 de minute.
Ciocănelele se servesc ca atare, alături de legumele coapte, acompaniate de diverse garnituri după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!