Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

de silvi0ara in Curcan, 22 Noi 2010 | 5735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele curcan
  • 5 catei de usturoi intregi
  • 1 morcov
  • 1 portocala-sucul
  • 100ml vin alb
  • 1 crengta mica rozmarin
  • 2-4 frunze salvie
  • cimbru proaspat
  • 1 mar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru garnitura de mere:
  • 2 mere
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 linguri suc de portocale

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate:

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de coaja se se taie felii.Se pune sucul de la ½ portocala,vinul si putina apa.Se leaga punga la gura se pune intr-o tava iar la final intepam punga din loc in loc sa lasam aburul sa iasa.Se da tava la cuptorul incins pentru 45-50 de minute.Se tine in functie de cat de rumenit va place.Intre timp pregatim merele pentru garnitura.Intr-o tigaie punem zaharul la caramelizat,cad s-a topit si capata o culoare aramie adaugam untul,lasam sa se topeasca,apoi adaugam merele curatate de coaja si taiate felii potrivite.Le lasam se se inmoaie putin pe fiecare parte,apoi adaugam zeama de portocala.Le servim alaturi de friptura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu legume