Sa va zic de cand am aceste cinamoane in plan? cred ca am vreo 2 luni…am mai facut in 2010 si de atunci am tot poftit. Ce cumpar eu de la mine din oras nu se compara cu Cinabonul adevarat. “Cinabon” este o franciza in Canada si au cele mai bune cinnamon rolls! Am vrut sa reproduc reteta si…am reusit. M-am inspirat bineinteles de la o canadianca, care sustine ca este reteta originala, adica cea care se face chiar la Cinnabon! Asa ca nu mai povestesc mult si trec la treaba!
pentru cca. 26 rulouri (daca folositi ca unitate de masura cana, sa fie de 250 ml)
Umplutura:
Toate ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel putin o ora inainte de a ne apuca de aluat.
Ca sa elucidez chestia cu un ou si jumatate, vreau sa va zic ca se procedeaza asa: se ia un ou si se sparge, apoi se bate bine cu o furculita si se toarna jumatate din el in castronul in care facem aluatul. In reteta initiala, ca gramaj, era un ou si 1/4, dar mie nu mi-a iesit cantaritul asa ca am pus un ou jumatate….Cu restul faceti o mini omleta sau il puneti la ciorba.
Ce m-a uimit putin la aceasta reteta , este faptul ca intai se amesteca componentele lichide si apoi se adauga cele solide si nu invers cum facem noi la un aluat dospit, ca la cozonac de exemplu, dar sincer este super usor de facut si cu sorti de izbanda.
Umplutura:
Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Zaharul brun pe care il cumpar eu aici si care se foloseste la prajituri este umed, ca si cum ar fi fost un pic caramelizat. Sa nu folositi zahar Turbinado, cu cristalele foarte mari, ca o sa aveti probleme la rulat.
Cat sunt calde, le dam cu glazura de zahar si punem nuci pecan desupra (pe care le-am copt putin in cuptor). Glazura de zahar (zahar pudra cu unt) nu stiu daca se gaseste in Romania, dar o sa va scriu in doua randuri cum se face: 4 linguri de unt la temperatura camerei se freca cu 2 cani zahar pudra si cu o lingurita esenta de vanile. Se dilueaza cu 3-6 linguri de apa fierbinte (pana se ajunge la consistenta dorita, daca o vreti mai moale puneti 6 linguri apa, daca va place mai tare, puneti 3 linguri apa).
Pofta buna, sunt o nebunie!
1
Cand le puneti in tava, sa fie cel putin 1,5 cm intre ele, vor creste si se vor uni, asa se pastreaza mai umede!