Choux a la Creme

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Dec 2015 | 9862 vizualizari

 

Aveam niste smantana dulce care mai avea nitel si subcomba si mi-am zis ca-i pacat sa piara in plina tinerete, asa ca i-am facut felul cu niste choux-uri din astea pe care le vazusem la Bucataresele vesele..... (http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/choux-a-la-creme-2.html)

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • Crema
  • 1,200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic finess bourbon
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 100 ml frisca lichida
  • 60 g zahar pudra
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra vanilat
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la Creme:

Coji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam cu hartie de copt tava de la cuptor si cu ajutorul unui posh formam choux-le. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute cca 13-14 min, apoi reducem focul la mic si mai lasam 5-6 min sa se rumeneasca. Le lasam sa se raceasca, apoi le taiem le umplem cu crema si frisca, punem capacul si pudram cu zahar pudra.

Crema: O facem inainte sa ne apucam de coji, sa aiba timp sa se raceasca. Punem 1 l de lapte la fiert. Separat batem 2 albusuri cu un praf de sare si 150 g zahar, pana obtinem o bezea tare. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem cele 2 galbenusuri si 3 oua, adaugam 300 g zahar, zaharul vanilat si plicul de bourbon, omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si diluam cu 200 ml de lapte. Apoi turnam putin cate putin laptele fierbinte, punem pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc lasam sa se racoreasca, apoi incorporam bezeaua obtinuta, amestecand cu miscari lente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Micutza Luana 1

29.12.2015, 13:52

o daaaa imi ploua in gura

Gicuta 1

29.12.2015, 19:07

O bunatate, tare mult imi plac!

mihaelar63 1

02.01.2016, 01:09

Indecent de bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme