Suntem obisnuiti cu clatitele,un desert destul de popular dar e foarte interesanta si varianta de clatite cu ciocolata.La fel de usor de facut este un desert gustos si putin inedit.
Mod de preparare clatite:
Intr-un bol se sparg ouale, se adauga un praf de sare,toata cantitatea de faina si circa 100-150 ml lapte.Se amesteca bine cu mixer-ul pana cand devine asemenea unui aluat. Se pune intreaga cantitate de cacao si se amesteca la turatie mare adaugand lapte putin cate putin.Se incorporeaza esenta si cand se atinge consistenta dorita se lasa amestecul circa 5 minute. Se pune tigaia la incins si cand aceasta atinge temperatura optima se pune circa un polonic din compozitie in aceasta.Se coace bine pe ambele parti.Se repeta acest proces pana cand se epuizeaza intreaga cantitate. Se ia pe rand cate o clatita si se unge bine cu miere( sirop sau topping de fructe).Pe aceasta se aseaza banana intreaga si se ruleaza foarte strans cat sa nu se desfaca.Se taie capetele pentru un aspect mai placut si se serveste.
Mod de preparare pere caramelizate:
Se spala bine perele, se taie in trei si se inlatura cotoarele. Se stropesc bine cu zeama de la o lamaie . Se pune la incins o tigaie in care se adauga o lingurita de unt.Cand untul incepe sa se topeasca se adauga intreaga cantitate de zahar si 2 linguri de zeama de lamaie.Cand acesta devine aproape lichid se adauga perele si se lasa la foc mic pana cand zaharul incepe sa scada si sa se inchege putin.
1
Din cantitatile mai sus mentionate ies cam 12-14 clatite.
2
Am incercat sa le umplu si cu dulceata si sunt ok.