Foietaj cu branza dulce

de Irina in Prajituri, 2 Dec 2011 | 8893 vizualizari

 

Va prezint reteta mea de foietaj cu branza dulce: simpla, rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de placinta
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 250 g smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu branza dulce:

Intrucat a fost prima data cand am facut genul asta de placinta, am facut o cantitate mai mica.

Am folosit doar trei foi pe care le-am taiat in doua. Am topit untul si cu el am uns fiecare foaie in parte.

Am amestecat intr-un castron branza cu ouale, smantana si zaharul, am pus putina esenta de rom si un praf de sare. Ideal era sa pun si stafide, dar de data asta nu am avut in casa...

Am asezat in tava trei foi unse, am pus peste ele umplutura si deasupra celelalte foi, unsa fiecare in parte, inclusiv ultima.

Am dat la cuptor placinta, urmarind-o din timp in timp sa nu se rumeneasca prea tare. Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat pentru a nu se intari foaia de deasupra. Excelenta a iesit!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Irina 1

03.12.2011, 11:07

Pai normal ca pentru tine, Gaby si pentru Medi si pentru cine mai doreste... asta ca sa nu se supere nimeni.

Lau 1

03.12.2011, 17:15

place

doinita2ina 1

09.02.2013, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu zmeura