Foietaj cu branza dulce

de Irina in Prajituri, 2 Dec 2011 | 9098 vizualizari

 

Va prezint reteta mea de foietaj cu branza dulce: simpla, rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de placinta
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 250 g smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu branza dulce:

Intrucat a fost prima data cand am facut genul asta de placinta, am facut o cantitate mai mica.

Am folosit doar trei foi pe care le-am taiat in doua. Am topit untul si cu el am uns fiecare foaie in parte.

Am amestecat intr-un castron branza cu ouale, smantana si zaharul, am pus putina esenta de rom si un praf de sare. Ideal era sa pun si stafide, dar de data asta nu am avut in casa...

Am asezat in tava trei foi unse, am pus peste ele umplutura si deasupra celelalte foi, unsa fiecare in parte, inclusiv ultima.

Am dat la cuptor placinta, urmarind-o din timp in timp sa nu se rumeneasca prea tare. Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat pentru a nu se intari foaia de deasupra. Excelenta a iesit!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Irina 1

03.12.2011, 11:07

Pai normal ca pentru tine, Gaby si pentru Medi si pentru cine mai doreste... asta ca sa nu se supere nimeni.

Lau 1

03.12.2011, 17:15

place

doinita2ina 1

09.02.2013, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinuta