Pe drept spun unii ca nu avem nevoie de o anume sarbatoare ca sa ne aratam iubirea fata de ceilalti. Valentine's Day american, Dragobete romanesc... Cu atat mai mult ca sarbatoarea asta a devenit cam comerciala, un pic cam prea la moda, indiferent in ce colt al lumii ne-am afla, si parca si cu un iz de exagerat. Adevarat, ce pot spune? Dar parca as fi si un pic lipsita de sentimente daca mai ales in aceasta zi nu i-as sopti la ureche sotului un mic "Te iubesc". Si pe deasupra, daca nu i-as arata si un pic de dragoste....cum atlfel decat intr-o mica desfatare culinara? Si cum sa fie desfatarea asta? Bineinteles ca in mod obisnuit, ca sa nu zic kistch-os :) cu...ciocolata si capsuni! Si daca totusi nu vrem sa fim atat de iubiciosi in aceasta zi, atunci vedem partea practica a lucrurilor: macar ne folosim de ziua asta ca sa savuram ceva dulce si taaare pacatos! Nimic pretentios, cu un decor oarecum ciufulit, cateva capsuni razlete si o mica avalansa de ciocolata :).
Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit. Intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt. Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.
Pentru glazura, punem ciocolata neagra rupta in bucati intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin si o turnam deasupra blatului racit. Ornam totul eventual cu capsune proaspete sau dupa inspiratie.