Negresă cu cremă de brânză (urdă)

de diaconta in Prajituri, 7 Sep 2014 | 6510 vizualizari

 

O reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Nu este nici un secret că îmi place foarte mult blatul de negresă, iar în combinaţie cu brânza, nu poate fi decât delicioasă. Eu am folosit urdă pentru că este dulce, are o textură foarte cremoasa şi nu înmoaie blatul cât timp stă la cuptor. Puteţi însă să folosiţi brânză de vaci sau mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat negresa:
  • 150 g unt
  • 300 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • 110 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Ingrediente crema de brânza:
  • 50 g urdă
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Coaja de lamâie
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu cremă de brânză (urdă):

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.

Am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu  sarea si praful de copt si am încorporat-o cu ajutorul unui tel în amestecul ciocolatos.

Am pus compozitia în tava de 30x20 cm în care am pus hârtie de copt.

Urda am mixat-o cu zaharul si oul batut.

Am pus coaja de lamâie si vanilia.

Am luat cu lingura din crema de brânza si am pus din loc în loc peste compozitia de blat.

Am amestecat putin deasupra brânza cu restul compozitiei cu ajutorul unei furculite.

Am pus tava în cuptor la 180 de grade 25-30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Am portionat dupa ce s-a racit.

 

 

 

Să aveţi poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu cremă de brânză (urdă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

10.09.2014, 12:27

Simona,sa o incerci ca merita

Sylvia 1

11.09.2014, 20:03

se poate fura o bucatica ? arata bestial

diaconta 1

11.09.2014, 21:18

Sylvia,te servesc cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa