Chocolate Cake

de Lavinia in Torturi, 1 Apr 2013 | 6103 vizualizari

 

Au fost foarte placut impresionati invitatii ,s-a mancat pe nerasuflate !

 

INGREDIENTE

Blat:*3

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 2-3 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 600 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 350 g mascarpone
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Cake:

Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma.

Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul.

Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le adaugam peste albusuri amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le cernem in prealabil.

Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste albusuri si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza bine.

Tapetam o tava (26 cm) cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.

Repetam operatiunea asta de 2 ori.

In total avem nevoie de 3 blaturi pe care le taiem in 2 pe orizontal.

Pentru sirop caramelizam zaharul ,il stingem cu apa si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.Cand s-a racit adaugam romul.

Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit si adaugam mascarponele.

Asamblare: blat/sirop/crema/blat/sirop crema si tot asa pana terminam.Insiropam usor si ultimul blat.(eu am folosit doar 5 felii de blat )

Introducem tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.

Eu l-am uns cu un strat fin de finetti amestecat cu frisca si l-am "imbracat in piscoturi de cacao.

Voi puteti sa il ornati dupa preferintele voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iqphantom 1

02.04.2013, 12:07

frumos si gustos

Gabriela T 1

02.04.2013, 13:52

Cum ai facut decorul de ciocolata(gratarul)As vrea si eu sa invat,e foarte frumos

Lavinia 1

03.04.2013, 18:31

Multumesc
Cu ajutorul unui poche cu varf zimtat am trasat linii,e foarte usor !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cafea