Au fost foarte placut impresionati invitatii ,s-a mancat pe nerasuflate !
Blat:*3
Sirop:
Crema:
Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul.
Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le adaugam peste albusuri amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le cernem in prealabil.
Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste albusuri si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Tapetam o tava (26 cm) cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.
Repetam operatiunea asta de 2 ori.
In total avem nevoie de 3 blaturi pe care le taiem in 2 pe orizontal.
Pentru sirop caramelizam zaharul ,il stingem cu apa si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.Cand s-a racit adaugam romul.
Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit si adaugam mascarponele.
Asamblare: blat/sirop/crema/blat/sirop crema si tot asa pana terminam.Insiropam usor si ultimul blat.(eu am folosit doar 5 felii de blat )
Introducem tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.
Eu l-am uns cu un strat fin de finetti amestecat cu frisca si l-am "imbracat in piscoturi de cacao.
Voi puteti sa il ornati dupa preferintele voastre.