Chiftelute marinate cu piure de cartofi

de FlaviaD in Porc, 22 Iul 2013 | 7511 vizualizari

 

Aveam pofta de chiftelute marinate, asa ca am dat fuga la magazin si m-am aprovizionat cu carne tocata de porc proaspata si buna. Ca sa fac chiftelutele, pe langa carne tocata, am avut nevoie de doua oua, de marar, ceapa, usturoi si condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe de marime potrivita
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 500 ml de sos de rosii
  • faina neagra
  • ulei de masline pentru prajit
  • condimente
  • sare,
  • piper alb,
  • piper verde,
  • chilli si maghiran,
  • condimente de chiftelute – optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate cu piure de cartofi:

Am taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de condimente am folosit sare, piper alb, piper verde, chilli si maghiran. Daca doriti, puteti adauga si condimente pentru chiftele.

Cand s-au omogenizat toate, am intins direct pe masa doi pumni de faina neagra, am luat cu mana cate o gramajoara din amestecul de carne tocata cu condimente si am dat fiecare gramajoara in parte prin faina. Chiftelutele se pot aplatiza usor cu palma daca dorim sa fie mai plate, iar daca le dorim mai rotunde, le lasam asa, fara a mai apasa cu palma pe ele.

Apoi am pregatit o tigaie cu ulei pe foc – ulei am pus suficient cat sa acopere fiecare chifteluta pana la jumatate – si am pus chiftelutele la prajit in ulei. Le-am lasat cat sa se rumeneasca cat de cat pe fiecare parte, dupa care le-am scos si le-am lasat pe o farfurie pana ce am pregatit sosul pentru marinata.

Pentru sos am avut nevoie de o ceapa pe care am taiat-o marunt impreuna cu jumatatea cealalta de capatana de usturoi si un ardei iute taiat marunt. Le-am prajit putin in ulei, apoi am adaugat sos de rosii cam jumatate de litru si am amestecat cu doua linguri de faina tot neagra. Am amestecat pana ce s-a ingrosat precum o budinca si am introdus chifteluetele in marinta.

Le-am lasat sa mai fiarba la foc mic circa 5-7 minute in sosul de marinata.

Am servit alaturi de piure de cartofi.

 Pentru mai multe retete si sa ne cunoastem mai bine ma gasiti pe blogul meu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

22.07.2013, 20:22

Ai pregatit ceva pe placul meu

MotanLaOale 1

22.07.2013, 21:08

Valclaudia 1

22.07.2013, 22:01

super bine arata...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii si busuioc