initial vroiam sa fac ciorba de perisaore si pregatisem si perisoarele...dar a intervenit o schimbare in meniu, si amrenuntat la ciorbita asta..acu ce era sa fac cu perisoarele??? le-am transformat in chiftelute si le-am adaugat un sos de rosii aromat...a iesit o bunaciune...pe bune!!!
Deci, am facut chiftelutele si le-am fiert separat pe jumatate in apa sarata.
Intre timp am pregatit sosul: am incins uleiul si am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat ardeiul taiat felite mai lungi, am taiat rosiile, apoi cubulete mici si le-am pus si acestea. Am pus si usturoiul taiat marunt, am lasat cateva minute, apoi am adaugat bulionul si am pus apa cam o cana. Am adaugat sare, oregano, busuioc si cimbru si am transferat si chiftelutele. Am lasat pana au fiert bine, am mai adaugat apoi piper si din amidon am facut o maia pt a lega sosul.
Am uitat sa specific ca am pus si o lingura de smantana..ca tot o aveam printr-un fund de cutie...a iesit f bun si aromat...
La servit am pus patrunjel verde deasupra...nu stiu voi, dar eu ador patrunjelul si culoarea lui verde in mancare...