Chiftelute in foietaj

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 6932 vizualizari

 

E dupa o reteta a Laurei, dar modificata:http://savalaura.blogspot.com/2009/10/floricele-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de aluat de foietaj
  • 250 g carne tocata
  • 2 oua
  • partea alba de la 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 frunze de leustean
  • sare, piper macinat
  • seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in foietaj:

Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze.

Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se spala, se zvanta si se toaca marunt.

Se amesteca bine carnea cu un ou, legumele si frunzele tocate, se condimenteaza cu sare si piper si se formeaza chiftelute.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se taie o foaie de aluat cu o forma rotunda sau cu o cana. Se aseaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul fiecareia se aseaza cate o chifteluta.

Se taie si a doua foaie de aluat rondele, iar in mijlocul fiecareia se face o gaura suficient de mare sa incapa chiftelutele. Se aseza peste chiftelute si se preseaza pe margini sa se lipeasca bine aluatul. 

Se bate bine oul ramas si se ung rondelele cu o pensula, apoi se presara cu seminte de susan. 

Se da la cuptorul incins pentru aprox. 25-30 de minute, pana cresc si se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

16.08.2010, 23:33

Foarte , foarte frumos..................mult mai imi place cum arata................

Adinacarla 1

20.08.2010, 12:17

interesanta idee...trebuie sa incerc si eu

CarmenBlue 1

14.03.2013, 13:04

minunata reteta. chiar azi am sa incerc sa o fac o sa revin cu rezultatele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive crenvursti in foietaj