Vazusem ideea mai demult la Meri si mi-a placut ... astazi am pregatit si eu si celor mici le-a placut tare mult !
Pentru chiftelute :
Pentru piure cartofi :
Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite.
In castronul cu , cartofi adaugam carnea ,oul intreg,patrunjelul,sare,piper . Amestecam totul foarte bine si dam aluatul pentru chiftelute la frigider pentru 20 minute .
Intre timp preparam piureul de cartofi :
Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii fierbem in apa rece su sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa si ii amestecam cu lapte,unt,parmezan,sare.
Scoatem aluatul de chiftele din frigider,si formam ca niste bile .
Le prajim in ulei bine incins si le scoatem pe un servet de hartie . Le lasam sa se raceasca .
Luam o chifteluta si o '' imbracam'' in piure de cartofi. Procedam astfel cu restul de chiftelute.
Le asezam intr-un vas pentru cuptor uns cu unt .
Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute .
Se servesc calde !
Pofta buna !