O mancare tipic traditional romaneasca. Eu nu o refuz !! :P
Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece.
Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite.
Separat intr-o tigaie se pun morcovii taiati sau dati pe razatoare, ardeiul si ceapa taiate mic.
Se distuie in cateva linguri de ulei, apoi se pune un varf de boia dulce.
Se toarna peste fasole.
Se pune vegeta sau fucks pentru fasole dupa gust.
Cand fasolea e fiarta se pune 250 ml de bulion si se mai lasa pe foc cateva minute.
Din 2-3 linguri de faina se face un rantas. Se pune faina in uleiul fierbinte si se amesteca pana devine rozaliu. Atunci se adauga un varf de boia dulce si se toarna peste fasole.
Se mai lasa sa de-a un clocot si se opreste focul.
Se serveste alaturi de castraveti murati sau alte muraturi.
Pofta buna!!
1
se poate adauga patrunjel verde sau tarhon.