Inspiratie principala: Gaby (http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-de-bere-37850.html)
Aluat:
Chiftele:
Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat 18 bile.
Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand aluatul timp de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit aluatul in 18 parti bile.
Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare margine. Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute intr-un loc caldut. Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute.
Noi am servit chitelutele cu salata asortata, dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.