Chiftelute in aluat de bere

de gaby_duceag in Vita, 2 Noi 2012 | 23147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 gr faina alba
  • 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare (eu pun dupa gust)
  • 250 ml bere
  • Chiftele
  • 400-500 gr carne vita tocata
  • un ou
  • 2-3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa tocata marunt
  • o lingurita praf usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.

Aluat:

Amesteca faina cu drojdia.

Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.

Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.

Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.

Strangi marginile aluatului ca o "bocelutza" :)) apoi aplatizezi usor.

Ungi un vas termorezistent cu unt.

Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.

Le lasi la loc cald 15-30 minute.

Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).

Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).

 Sursa

 

TIPS-URI

1

poti sa le umpli cu diverse umpluturi. cu chiftele de pui, porc, curcan sau...de ce nu? cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

babi5 1

22.12.2013, 18:26

Xandrinne 1

14.09.2014, 09:19

miki_a 1

17.01.2017, 17:38

Minunate ! Imi place si ideea umpluturii pe baza de legume !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii