Chiftelute "Delikates"

de anisoara in Mancaruri cu carne, 2 Iun 2010 | 5213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cite 0.5 kg de carne tocata din vita si porc
  • 100 gr de pesmet
  • 80 ml de lapte
  • 2 oua
  • putina sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri de verdeata tocata
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute "Delikates":

Carnea tocata se toarna intr-un vas mai mare .
Painea uscata se pune la inmuiat in lapte si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si verdeata . Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita .

Toata compozitia se amesteca bine si incepem sa batem foarte bine si foarte mult cu palmele in compozitia de carne tocata, pina obtinem o masa uniforma.
In timpul cind batem bine compozitia de carne, mainele le ungem, din cind in cind, cu ulei.

Vasul cu carnea tocata il lasam sa se odihneasca cca 30 minute in frigider.
Dupa aceia rupem cite o bucata cam de 50 gr , atent, din compozitia de carne tocata si formam niste bilute- chiftelute mici

Toate chiftelutele formate le aranjam pe un fund de lemn sau de plastic , uns cu ulei, si le lasam , undeva 30 minute.

Intre timp incalzim cuptorul pina la temperatura de 200 C.

Rasturnam toate chiftelutele odata pe o tava incalzita in cuptor si le coacem in cuptor 15 minute, le scoatem din cuptor.
Se servesc la masa cu fasole prajita si cu ardei murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute "Delikates"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

nadina73 1

03.06.2010, 16:42

am incercat dar nu pot sa trag niciuna de pe platousuper bine arata felicitari 5 furcu

janet 1

04.06.2010, 08:56

Arata super!Rumenite tare frumos!

anisoara 1

04.06.2010, 15:09

Scuzati-ma ca NU sunt mereu cu voi Multumesc pt furculite pt apreciere , , Sper sa am timp s sa va bucur cu mai recete gustoase si interesante. Va cuprind si va
Cu drag Anisoara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata