Chiftelute de pui cu susan

de radu_popovici in Pui, 31 Ian 2011 | 7497 vizualizari

 

Reteta este simpla, rapida si foarte buna la gust. Este o gustare foarte potrivita pentru masa de duminica, impreuna cu familia, sau cu prietenii.

 

INGREDIENTE

  • 175 g piept de pui dezosat, fara piele, taiati bucati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2,5 cm bucata de ghimbir, decojit si ras
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita de amidon
  • 25 g migdale, decojite si tocate grosier
  • 4 linguri de seminte de susan
  • 120 ml ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de sos hoisin
  • 1 lingura de sos dulce de ardei iute (sweet chili sauce)
  • 3 linguri de sos de soia
  • sare
  • piper alb, macinat
  • frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu susan:

Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena.

Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de sos de soia. Se proceseaza alte cateva secunde, apoi se transfera mixtura intr-un castron.

Cu mainile umede se modeleaza 10-12 bile, aproximativ de dimensiunea unei nuci si se tavalesc prin semintele de susan. Se pun apoi in frigider, timp de 20 de minute; astfel isi vor pastra forma mai bine in timpul gatitului.

Se incinge un wok, sau o tigaie mare si adanca, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins se prajesc chiftelele in transe, intorcandu-le regulat pana ce sunt rumenite uniform. Se scurg pe prosoape de hartie.

Intre timp de prepara sosul amestecand intr-un castronel sosul Hoisin cu sos de ardei iute si restul de sos de soia. Se servesc chiftelele cu sos, ornate cu frunze de coriandru.

 

TIPS-URI

1

Sos Hoisin se gaseste in supermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

13.02.2011, 21:42

Multumesc am sa incerc...

adasev12 1

13.02.2011, 21:55

f interesant

sabiradu 1

22.03.2011, 11:20

Delicioase si foarte interesante.Si eu am facut piftelutele cu susan dar cele clasice .Sunt delicioase ,sigur astea sunt si mai si

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu pui